21.09.2020-25.09.2020       

   

Poniedziałek                           

Zupa ziemniaczana z porami 250ml

Sos boloński z mięsem 150g 

 Makaron Spaghetti 150g            

Jabłko 1 szt                                        

Kisiel wiśniowy 200 ml 

 

Wtorek                                               

Zupa Żurek z kiełbaską 250 ml 

Zwijka podlaska w sosie koperkowym 100g/50g                                              

 Kasza bulgur 150g                             

Surówka kolorowa 100g                 

Kompot Śliwkowy 200 ml 

 

Środa                                                  

Zupa jarzynowa 250 ml 

Tradycyjny schabowy 100g             

Ziemniaki z koperkiem 150g          

Surówka z buraczków 100g 

 Kompot porzeczkowy 200 ml

 

Czwartek                                        

Kapuśniak mazurski 250 ml 

Babka ziemniaczana w sosie pieczarkowym 250g/50g 

Sałatka z ogórka i papryki 100g       

Kompot Truskawkowy 200 ml 

 

Piątek                                                 

Zupa z fasolki szparagowej  250ml 

Dorsz w sosie greckim 100g/50g 

Ziemniaki z koperkiem 150g           

Surówka z pora 100g                                                   

Kompot wieloowocowy 200ml              

 


 

14.09.2020-18.09.2020   

 

Poniedziałek                                

Zupa pomidorowa z makaronem 250 ml 

Leczo drobiowe z nutą bazylii 150 g 

Ziemniaki 150 g                             

Sałatka szwedzka 100 g 

Kompot Wiśniowy 200 ml 

 

Wtorek                                            

Zupa pieczarkowa 250 ml 

Chrupiący udziec z kurczaka 1 p                      

Ziemniaki z koperkiem 150 g

Pomidory ze śmietaną 100 g                             

Kompot Porzeczkowy 200 ml

 

Środa                                              

Zupa fasolowa 250 ml

Frykadelka pieczona z szynką w sosie cygańskim 100g/50 g                                                     

Makaron penne 150 g                  

Surówka z rzodkwi sopelkowej i marchwi 100 g

Kisiel 200 ml

 

Czwartek                                        

Zupa Barszcz czerwony 250 ml

Soczysty filet po parysku w sosie ala beszamelowym 100 g/50 g                                                                 

Ryż z masełkiem 150 g 

Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i sosem winegret 100 g 

Kompot Wieloowocowy 200 ml 

  

Piątek                                                

Zupa Krupnik ryżowy 250 ml 

Złocisty filet z dorsza 100 g 

Ziemniaki puree 150 g               

Surówka z kapusty kiszonej 100 g 

Kompot Truskawkowy 200 ml


 

   07.09.2020-11.09.2020      

 

Poniedziałek                             

Zupa kalafiorowa 250 ml 

Gulasz wołowy w jarzynach 150 g

Kasza jęczmienna 150g            

Surówka z kapusty białej 100g                       

 Kompot wieloowocowy 200 ml 

 

Wtorek                                                 

Zupa ogórkowa 250ml 

Roladka drobiowa z serem w sosie koperkowym 100g/50g

Ryż z masełkiem 150g                                                   

Surówka z marchewki i jabłka 100g              

Kompot truskawkowy 200 ml  

 

Środa                                                   

Zupa krupnik jęczmienny 250 ml 

Gołąbki w sosie pomidorowym 150g/50g 

Ziemniaki puree 150g                   

Kompot porzeczkowy 200 ml 

 

Czwartek                                              

Zupa barszcz ukraiński 250 ml 

Serniczki z musem śmietanowo/ waniliowym 250g/50g 

Owoc- (owoc sezonowy około 100g)                                

Kompot Wiśniowy 200 ml

 

Piątek                                     

Zupa Neapolitańska 250 ml

Mintaj w sosie śmietankowo-pietruszkowym 100g/50g 

Ziemniaki puree 150g                         

Sałatka colesław 

Kisiel Truskawkowy