Menu

31.05.-02.06.2021r.

 

Poniedziałek                          

Zupa Brokułowa  250 ml

Pierś z kurczaka w sosie z warzywami 100g /50g              

Ryż z masełkiem 150g                                

Mizeria z koperkiem  100g                                           

Kompot wielowocowy 200 ml                               

 

Wtorek

Zupa Rosół drobiowy z makaronem” nitki” 250 ml 

Kotlet mielony 100 g                   

Ziemniaki z koperkiem 150g                           

Sałatka z buraka 100g   

Kompot Śliwkowy 200 ml 

 

Środa                                                  

Zupa Grochowa 250 ml

Pieczony udziec z kurczaka 1p

Ziemniaki 150g

Surówka z marchewki z selerem 100g

Kompot porzeczkowy 200 ml 

 


 

 Menu

7-11.06.2021r.

 

 

Poniedziałek                

Zupa kalafiorowa 250 ml 

Gulasz wołowy w jarzynach 150 g

Kasza jęczmienna 150g            

Surówka z kapusty białej z zielona pietruszka i oliwą 100g 

Kompot wieloowocowy 200 ml 

 

Wtorek                                                  

Zupa ogórkowa 250ml 

Racuszki drobiowe z warzywami i szczypiorkiem 100g

 Ryż z masełkiem 150g                                           

Pomidory ze śmietaną            

Kompot truskawkowy 200 ml  

 

Środa                                                   

Zupa krupnik jęczmienny 250 ml

Pulpety w sosie pomidorowym 100g/50g 

Ziemniaki puree 150g 

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką i ogórkiem  w zielonym sosie 100g                 

Kompot porzeczkowy 200 ml 

 

Czwartek                                              

Zupa barszcz ukraiński 250 ml 

Filet z kurczaka w jajku 100g

Ziemniaki 150g  

Mizeria 70/30g

Kompot Wiśniowy 200 ml 

 

Piątek                                     

Zupa : rosół z makaronem  250 ml 

Dorsz  w  cieście pietruszkowym 100g 

Ziemniaki puree 150g                          

Sałatka colesław 

Kisiel Truskawkowy 

 

 

 

 


 

 

 Menu

14-18.06.2021r.

 

 

Poniedziałek          

Zupa pomidorowa z makaronem  muszelki i natką pietruszki  250 ml 

Polędwiczki drobiowe w trio paprykowym 100/50 g (

Ziemniaki 150g                             

Ogórek małosolny  100g 

Kompot Wiśniowy 200 ml 

 

Wtorek                                            

Zupa pieczarkowa 250 ml 

Chrupiący udziec z kurczaka 1p 

Ziemniaki z koperkiem 150g

Surówka  z marchewki z seleem  100g 

 Kompot Porzeczkowy 200 ml 

 

Środa                                              

Zupa fasolowa 250 ml 

Frykadelka pieczona z szynką w sosie cygańskim 100g/50g                                                      

Makaron penne 150g                  

Pomidor ze szczypiorkiem i oliwą  100 g  

Kisiel malinowy 200 ml

 

Czwartek                                        

Zupa Barszcz czerwony 250ml 

Tradycyjny schabowy 100g

Ziemniaki 150g

Surówka z kapusty czerwonej z porem i marchewką  100g 

Kompot Wieloowocowy 200ml 

 

Piątek                                               

Zupa Krupnik ryżowy 250 ml 

Złocisty filet z dorsza 100g                                          

Ziemniaki puree 150g               

Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i sosem winegret 100g 

Kompot Truskawkowy 200ml

 

 

 

 

 


 

 

 Menu

21-24.06.2021r.

 

 

Poniedziałek                           

Zupa szczawiowa z jajkiem  250ml 

Klopsiki wieprzowe w sosie koperkowym  150g                     

Kasza bulgur  150g            

Surówka z pomidora 100g

Kompot  wiśniowy 200 ml

 

Wtorek                                               

Zupa Żurek z kiełbaską 250 ml 

Filet z kurczaka w panierce panko     

Ziemniaki  150g                             

Mizeria z koperkiem 100g                             

Kompot Śliwkowy 200 ml

 

Środa                                                  

Zupa jarzynowa 250 ml

Bitki wieprzowe w sosie własnym 100g 

Ziemniaki z koperkiem 150g          

Surówka z buraczków 100g 

Kompot porzeczkowy 200 ml

 

Czwartek 

 Zupa z fasolki szparagowej  250ml                          

Sos boloński z mięsem 150g                          

Makaron Spaghetti 150g

Ogórek świeży cząstki 100g           

Kompot Truskawkowy 200 ml