Menu

1-5.03.2021r.

 

Poniedziałek    

Zupa pomidorowa z makaronem 250 ml 

Filet drobiowy panierowany 100g 

Ziemniaki 150g                             

Sałatka szwedzka 100g                                          

Kompot Wiśniowy 200 ml 

 

Wtorek                                             

Zupa pieczarkowa 250 ml

Chrupiący udziec z kurczaka 1p 

Ziemniaki z koperkiem 150g

Kompot Porzeczkowy 200 ml 

 

Środa                                              

Zupa fasolowa 250 ml

Frykadelka pieczona z szynką w sosie cygańskim 80g/50g                                                       

Makaron penne 150g                  

Surówka z rzodkwi sopelkowej i marchwi 

Kisiel 200 ml

 

Czwartek                                        

Zupa Barszcz czerwony 250ml 

Krążki drobiowe w sosie grzybowym 100g/50g                                                 

Ryż z masełkiem 150g                                  

Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i sosem winegret 100g 

Kompot Wieloowocowy 200ml 

 

Piątek                                               

Zupa Krupnik ryżowy 250 ml

Złocisty filet z dorsza 80g                                      

Ziemniaki puree 150g               

Surówka z kapusty kiszonej 100g 

Kompot Truskawkowy 200ml

 

Menu

8-12.03.2021r.

 

 

 

 

Poniedziałek        

Zupa szczawiowa z jajkiem 250ml 

Babka ziemniaczana w sosie pieczarkowym 250g/50g majeranek)                                      

Sałatka z ogórka i papryki 100g                

Kisiel wiśniowy 200 ml 

 

Wtorek                                               

Zupa Żurek z kiełbaską 250 ml 

Klops w sosie pieczeniowym 100g/50g                            

Kasza bulgur 150g                             

Surówka kolorowa 100g                  

Kompot Śliwkowy 200 ml 

 

Środa                                                  

Zupa jarzynowa 250 ml 

Tradycyjny schabowy 100g               

Ziemniaki z koperkiem 150g          

Surówka z buraczków 100g                                                             

Kompot porzeczkowy 200 ml

 

Czwartek                                        

Kapuśniak mazurski 250 ml 

Sos boloński z mięsem 150g   

Makaron Spaghetti 150g

Jabłko 1 szt                                        

Kompot Truskawkowy 200 ml 

 

Piątek                                                 

Zupa  z fasolki szparagowej  250ml 

Naleśniki z twarogiem i śmietaną 240/50g

Kompot wieloowocowy 200ml              

Owoc 1 p