MENU

12.02.2024-16.02.2024 r.   

 

  

Poniedziałek 12.02.2024 r.

Zupa barszcz czerwony 250ml  

Pieczony filecik z kurczaka w sosie koperkowym 80g/50g 

Ryż z masełkiem 150g

Surówka wielowarzywna 100g (kapusta biała , marchew, ogórek , papryka ,olej słonecznikowy  przyprawy; sól, pieprz)

Kompot z owoców 200ml (truskawka, wiśnia, czarna porzeczka)

 

Wtorek 13.02.2024 r.

Zupa Rosół drobiowy z makaronem i zieloną pietruszką 250ml 

Sznycelki wieprzowe z mięsa mielonego 80g       

Surówka colesław 100g (kapusta biała, marchew, cebula, majonez, jogurt)    

Ziemniaki gotowane 150g 

Kompot z wiśni 200ml (wiśnia) 

 

Środa 14.02.2024 r.

Zupa kapuśniak postny 250ml

Filet z ryby w cieście pietruszkowym 50g

Ziemniaki puree 150g    

Surówka szwedzka 100g 

Kompot z czarnej porzeczki 200ml (czarna porzeczka)  

 

Czwartek 15.02.2024 r.

Zupa biały barszcz 250ml 

Sos boloński z mięsem 150g              

Makaron świderki 150g

Ogórek cząstki 100g (ogórek)

Kompot z owoców 200ml  (truskawka, wiśnia, czarna porzeczka) 

 

Piątek 16.02.2024 r.

Zupa pomidorowa z ryżem i zieleniną  250ml 

Naleśniki z twarogiem i śmietaną waniliową 240g/50g 

Owoc 1szt                     

Kompot z truskawek 200ml (truskawka)