MENU

           17.03.2025-21.03.2025 r.

 

Śniadania

Obiad

Podwieczorek

 

Chleb razowy 30g

Bułka 30g       

Masło śmietankowe5g

Szynka wiejska  20g

Ser żółty 20g

Pomidor 20g

Ogórek 10g

Kakao 100ml

 

Poniedziałek  17.03.2025 r.                                      

Zupa barszcz ukraiński 200ml 

Bitki ze schabu w sosie z warzywami 50g/50g

Kasza jęczmienna 100g

Surówka z kapusty białej z marchewką 80g                       

Kompot z owoców 100ml(truskawka, wiśnia, czarna porzeczka)

 

Koktajl z owocami na jogurcie naturalnym 100ml

Bułeczka 30g

 

 

 

 

 

 

Chleb żytni 30g

Bułka musli30g

Masło śmietankowe5g

Polędwica sopocka20g

Serek wiejski 20g

Ogórek świeży 20g

Herbata malinowa 100ml

 

Wtorek 18.03.2025 r.                                             

Zupa ogórkowa 200ml

Kotlet mielony 50g

Ziemniaki gotowane 100g

Surówka z buraków 80g

Kompot z truskawek 100ml (truskawka)

 

 

Płatki kukurydziane na mleku 120g/20g

Owoc sezonowy

 

 

 

 

Kasza  manna  na mleku 120g

Bułka 30g

Masło śmietankowe5g

Schab pieczony 20g

 Papryka 20g

Herbata z cytryną 100ml

 

Środa 19.03.2025 r.                                                 

Zupa Rosół drobiowy z makaronem i zieloną pietruszką 200ml

Soczysta pierś z  kurczaka 50g

Ziemniaki gotowane 100g

Surówka z marchewki z chrzanem  80g

Kompot z czarnej porzeczki 100ml (czarna porzeczka)

 

Bułeczka z kruszonką 60g

Dżem z owoców 20g

Kawa zbożowa na mleku 100ml

 

 

Chleb razowy 30g

Bułka musli30g

Masło śmietankowe5g

Wędlina z kurczaka 40g

Ogórek  świeży 20g

Papryka 5g

Kakao 100ml

 

 

 

Czwartek 20.03.2025 r.                                             

Zupa brokułowa z ziemniakami 200ml

Pieczeń rzymska w sosie paprykowym 50g/50g

Makaron penne 100g

Surówka : colesław  80g

Kompot z wiśni 100ml(wiśnia)

 

 

 

 

Bułka grahamka 30g

z masłem 5g

i  polędwicą 20g

Sałata 10g

Pomidor 20g

Ogórek 20g

Herbata z cytryną 100ml

 

 

 

 

Płatki owsiane  na mleku120g

Bułka grahamka 30g

Masło śmietankowe5g

Jajko gotowane na twardo

z sosem majonezowym 25g/20g

Pomidor 20g

Herbata owocowa 100ml

 

Piątek 21.03.2025 r.                                     

Zupa krupnik jęczmienny z natką pietruszki 200ml

Filet z ryby w cieście pietruszkowym 50g                                    

Ziemniaki gotowane 100g

Surówka z kapusty kiszonej 80g

Kompot z truskawki 100ml(truskawka)

 

Domowe czekoladowe  ciasto z owocami 70g

Kakao  100g