MENU

20.05.2024-24.05.2024 r.   

   

Poniedziałek 20.05.2024 r.

Zupa koperkowa 250ml

Potrawka z indyka w sosie słodko- kwaśnym 150g 

Ryż 150g                        

Sałatka szwedzka 100g  (ogórek, marchew, cebula, przyprawy (cukier, olej słonecznikowy)                                        

Kompot z wiśni 200ml   (wiśnia                     

 

Wtorek 21.05.2024 r.

Zupa barszcz z buraków 250ml 

Kotlet pożarski 80g  

Kasza bulgur 150g                          

Surówka colesław 100g (kapusta biała, marchew, cebula, olej)    

Kompot z czarnej porzeczki 200ml (czarna porzeczka)

 

 

Środa 22.05.2024 r.

Zupa pomidorowa z makaronem 250ml 

Chrupiące udko z kurczaka 1p

Ziemniaki gotowane 150g

Surówka z marchewki z jabłkiem 100g  (marchew, olej, sól, cukier, sok  z cytryny)

Kompot z owoców 200ml  (wiśnia, truskawka, czarna porzeczka)

 

 

Czwartek 23.05.2024 r.

Zupa marchewkowa z dynią  250ml 

Babka ziemniaczana w sosie pieczarkowym  250g/50g 

Surówka z kapusty czerwonej z jabłkiem 100g  (kapusta czerwona, jabłko , olej, sól, cukier, sok  z cytryny)        

Kompot z truskawek 200ml (truskawka

 

 

Piątek 24.05.2024 r.

Zupa jarzynowa 250ml 

Filet z ryby w cieście pietruszkowym 80g/50g 

Ziemniaki gotowane 150g               

Surówka z kapusty kiszonej 100g  (ogórek kiszony, marchew, cebula, cukier, olej)

Kompot z wiśni 200ml (wiśnia)