- Agata Kociakowska
- Kategoria: Menu
- Odsłony: 7202
MENU
04.12.2023-08.12.2023 r.
Poniedziałek 04.12.2023 r.
Zupa koperkowa 250ml
Potrawka z indyka w sosie słodko- kwaśnym 150g
Ryż 150g
Sałatka szwedzka 100g (ogórek, marchew, cebula, przyprawy (cukier, olej słonecznikowy)
Kompot z wiśni 200ml (wiśnia)
Wtorek 05.12.2023 r.
Zupa barszcz z buraków 250ml
Kotlet pożarski 80g
Kasza bulgur 150g
Surówka colesław 100g (kapusta biała, marchew, cebula, olej)
Kompot z czarnej porzeczki 200ml (czarna porzeczka)
Środa 06.12.2023 r.
Zupa pomidorowa z makaronem 250ml
Chrupiące udko z kurczaka 1p
Ziemniaki gotowane 150g
Surówka z marchewki z jabłkiem 100g (marchew, olej, sól, cukier, sok z cytryny)
Kompot z owoców 200ml (wiśnia, truskawka, czarna porzeczka)
Czwartek 07.12.2023 r.
Zupa marchewkowa z dynią 250ml
Babka ziemniaczana w sosie pieczarkowym 250g/50g
Surówka z kapusty czerwonej z jabłkiem 100g (kapusta czerwona, jabłko , olej, sól, cukier, sok z cytryny)
Kompot z truskawek 200ml (truskawka)
Piątek 08.12.2023 r.
Zupa jarzynowa 250ml
Filet z ryby w cieście pietruszkowym 80g/50g
Ziemniaki gotowane 150g
Surówka z kapusty kiszonej 100g (ogórek kiszony, marchew, cebula, cukier, olej)
Kompot z wiśni 200ml (wiśnia)