- Agata Kociakowska
- Kategoria: Menu
- Odsłony: 10734
MENU
23.04.2025-25.04.2025 r.
Środa 23.04.2025 r. Zupa pomidorowa z ryżem 250ml(gotowanie)Wywar mięso-warzywny (kości schabowe, marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, cebula, liść laurowy, ziele angielskie) marchew, seler, pietruszka, koncentrat pomidorowy,ryż ,śmietana 12%(śmietanka pasteryzowana , żywe kultury bakterii mlekowych ) przyprawy (sól, pieprz, pieprz ziołowy, cukier, lubczyk, natka pietruszki świeża) Chrupiące udko z kurczaka 1p(udziec z kurczaka, sól, pieprz, papryka słodka mielona) Ziemniaki gotowane150g ( ziemniaki, sól) Surówka z marchewki z jabłkiem 100g(marchew, jabłko olej, sól, cukier, sok z cytryny) Kompot z owoców 200ml(wiśnia, truskawka, czarna porzeczka, cukier) Alergeny(mleko, gluten, seler) Wartość odżywcza i energetyczna: 600 kcal Białko: 38,6g Węglowodany:71,4g Tłuszcze:18,1g |
Czwartek 24.04.2025 r. Zupa neapolitańska z serkiem topionym 250ml(gotowanie) Wywar mięsno-warzywny (kości schabowe, marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, cebula, liść laurowy, ziele angielskie) marchew, seler, pietruszka, ziemniaki, śmietana 12%(śmietanka pasteryzowana , żywe kultury bakterii mlekowych ), serek topiony (sery(mleko,sól, stabilizator-chlorek wapnia, kultury bakterii,barwnik: karoteny), woda, masło, twaróg, :sole emulgujące, :E 450, E451, E330,E339, )serwatkaw proszku, sólprzyprawy (sól, pieprz, pieprz ziołowy, lubczyk, papryka słodka, natka pietruszki świeża) Babka ziemniaczana z kiełbaską w sosie koperkowym 250g/50g(własnej produkcji, pieczenie) ziemniaki, mąka pszenna, kiełbaska podwawelska ( mięso wieprzowe 97%, woda, sól, izolat białka sojowego, stabilizatory, białko wieprzowe kolagenowe, maltodekstryna ,przeciwutleniacz, wzmacniacz smaku:glutaminian monosodowy,glukoza, aromat, przyprawy), olej rzepakowy, mleko 3,2%, cebula, koper,śmietana 12%(śmietanka pasteryzowana , żywe kultury bakterii mlekowych ), przyprawy (sól, pieprz, majeranek) Surówka colesław 100g(kapusta biała, marchew, cebula, majonez majonez(olej rzepakowy,woda, żółtko jaj, ocet spirytusowy,musztarda(woda, ocet spirytusowy, gorczyca, cukier ,sól)cukier, skrobia modyfikowana , sól, przeciwutleniacz, barwnik:karoteny) Kompot z truskawek 200ml(truskawka) Alergeny(mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja) Wartość odżywcza i energetyczna: 618 kcal Białko: 41,2g Węglowodany:84,3g Tłuszcze:27,6g |
Piątek 25.04.2025 r. Zupa jarzynowa 250ml(gotowanie ) wywar mięsno warzywny (kości schabowe, marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, cebula, liść laurowy, ziele angielskie) marchew, seler, pietruszka, cebula, mieszanka do zup 7 - składnikowa, ziemniaki, śmietana 12%(śmietanka pasteryzowana , żywe kultury bakterii mlekowych ), przyprawy (sól, pieprz, pieprz ziołowy, kurkuma, lubczyk, bazylia, czosnek, papryka słodka, koper świeży) Panierowany filecik z mintaja 80g(filet z mintaja, bułka tarta, mąka, olej rzepakowy, jaja, przyprawy (sól, pieprz, czosnek granulowany, oregano, kurkuma) Ziemniaki gotowane150g ( ziemniaki, sól) Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i koperkiem 100g(kapusta pekińska, ogórek świeży, koperek, sól, cukier, ocet spirytusowy, olej) Kompot z wiśni 200ml(wiśnia, cukier) Alergeny(mleko, gluten, seler, jaja, ryby) Wartość odżywcza i energetyczna:589 kcal Białko: 24,6g Węglowodany:54,1g Tłuszcze:16,8g |