MENU

22.04.2024-26.04.2024 r.   

   

Poniedziałek 22.04.2024 r.

Zupa koperkowa 200ml

Filet z kurczaka w sosie paprykowym 50g/50g  

Ryż 100g                        

Sałatka szwedzka 80g  (ogórek, marchew, cebula, przyprawy (cukier, olej słonecznikowy)                                        

Kompot z wiśni 100ml   (wiśnia)

 

Wtorek 23.04.2024 r.

Zupa barszcz z buraków 200ml 

Kotlet pożarski 50g 

Kasza bulgur 100g                          

Surówka colesław 80g (kapusta biała, marchew, cebula, olej)    

Kompot z czarnej porzeczki 100ml (czarna porzeczka)

 

Środa 24.04.2024 r.

Zupa pomidorowa z makaronem 200ml 

Chrupiące udko z kurczaka 1p

Ziemniaki gotowane 100g

Surówka z marchewki z jabłkiem 80g  (marchew, olej, sól, cukier, sok  z cytryny)

Kompot z owoców 100ml  (wiśnia, truskawka, czarna porzeczka)

 

Czwartek 25.04.2024 r.

Zupa marchewkowa z dynią  200ml

Babka ziemniaczana w sosie pieczarkowym  150g/50g 

Surówka z kapusty czerwonej z jabłkiem 80g  (kapusta czerwona, jabłko , olej, sól, cukier, sok  z cytryny)        

Kompot z truskawek 100ml (truskawka)

 

Piątek 26.04.2024 r.

Zupa jarzynowa 200ml 

Filet z ryby w cieście pietruszkowym 50g/50g 

Ziemniaki gotowane 100g               

Surówka z kapusty kiszonej 80g  (ogórek kiszony, marchew, cebula, cukier, olej)

Kompot z wiśni 100ml (wiśnia)