MENU

06.05.2024-10.05.2024 r.   

   

Poniedziałek 06.05.2024 r.

Zupa barszcz czerwony 250ml 

Pieczony filecik z kurczaka w sosie koperkowym 80g/50g

Ryż z masełkiem 150g

Surówka wielowarzywna 100g (kapusta biała , marchew, ogórek , papryka ,olej słonecznikowy  przyprawy; sól, pieprz)

Kompot z owoców 200ml (truskawka, wiśnia, czarna porzeczka

 

Wtorek 07.05.2024 r.

Zupa Rosół drobiowy z makaronem i zieloną pietruszką 250ml 

Sznycelki wieprzowe z mięsa mielonego 80g           

Surówka colesław 100g (kapusta biała, marchew, cebula, majonez, jogurt)    

Ziemniaki gotowane 150g  (ziemniaki, sól, koperek świeży)   

Kompot z wiśni 200ml (wiśnia) 

 

Środa 08.05.2024 r.

Zupa Grochowa 250ml 

Pieczony udziec z kurczaka 1p

Ziemniaki puree 150g    

Surówka z marchewki z selerem 100g  (marchew, seler, sól, cukier, sok  z cytryny)    

Kompot z czarnej porzeczki 200ml (czarna porzeczka)  

 

Czwartek 09.05.2024 r.

Zupa biały barszcz 250ml  

Sos boloński z mięsem 150g              

Makaron świderki 150g

Ogórek cząstki 100g (ogórek)

Kompot z owoców 200ml  (truskawka, wiśnia, czarna porzeczka) 

 

Piątek 10.05.2024 r.

Zupa pomidorowa z ryżem i zieleniną  250ml

Naleśniki z twarogiem i śmietaną waniliową 240g/50g (jajko, mleko, mąka, woda, sól, cukier, olej, masa twarogowa, śmietana) 

Owoc 1szt                     

Kompot z truskawek 200ml (truskawka)