07.09.2020-11.09.2020
Poniedziałek
Zupa kalafiorowa 250 ml
Pieczywo mieszane 50 g
Gulasz wołowy w jarzynach 150 g
Kasza jęczmienna 150g
Surówka z kapusty białej 100g
Kompot wieloowocowy 200 ml
Wtorek
Zupa ogórkowa 250ml
Pieczywo mieszane 50 g
Roladka drobiowa z serem w sosie koperkowym 100g/50g
Ryż z masełkiem 150g
Surówka z marchewki i jabłka 100g
Kompot truskawkowy 200 ml
Środa
Zupa krupnik jęczmienny 250 ml
Pieczywo mieszane 50 g
Gołąbki w sosie pomidorowym 150g/50g
Ziemniaki puree 150g
Kompot porzeczkowy 200 ml
Czwartek
Zupa barszcz ukraiński 250 ml
Pieczywo razowe 50g
Serniczki z musem śmietanowo/ waniliowym 250g/50g
Owoc- (owoc sezonowy około 100g)
Kompot Wiśniowy 200 ml
Piątek
Zupa Neapolitańska 250 ml
Pieczywo mieszane 50 g
Mintaj w sosie śmietankowo-pietruszkowym 100g/50g
Ziemniaki puree 150g
Sałatka colesław
Kisiel Truskawkowy