Menu 
18.11.2019-22.11.2019

 

Poniedziałek

Zupa kalafiorowa    250ml

Kotlet schabowy 100g

Ziemniaki gotowane 150g

Surówka wielowarzywna 80g

Kompot z śliwkowy  200g

 

Wtorek

Zupa  fasolowa    250ml

Kotlet królewski w sosie koperkowym 100g/50g

Ryż biały   150g

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem    100g

Kompot  wiśniowy 100g

 

Środa


Zupa  jarzynowa      250ml

Opiekana kiełbaska z warzywami  100g

Ziemniaki gotowane 150g

Surówka z  ogórka z marchewką 100g

Kompot  truskawkowy    200g

 

Czwartek

Zupa  rosół z makronem     250ml

Medalion drobiowy w sosie pietruszkowym  100g/50g

Kasza  jęczmienna    150g

Surówka z  marchewki z selerem  100g

Kompot z czarnej porzeczki    200ml

 

Piątek

Zupa  barszcz ukraiński    250ml

Naleśniki z serem , polane śmietana 240/50g

Jabłko 1 szt

Kompot  wieloowocowy    200ml


 

Menu 

25.11.2019-29.11.2019

Poniedziałek

Zupa ogórkowa  250ml

Roladka drobiowa z serem i szynką  100g

Ziemniaki gotowane 150g

Surówka z marchewki  i selera 100g

Kompot wiśniowy  200g

 

Wtorek

Zupa  grochowa  250ml

Pulpeciki  gotowane w jarzynach  100g/50g

Kasza jęczmienna perłowa  150g

Surówka wielowarzywna 100g

Kompot  z czarnej porzeczki   200g

 

Środa


Zupa  barszcz czerwony   200ml

 Udziec z kurczaka   pieczony  100g

 Ziemniaki  puree 150g

Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i papryką  100g

Kompot  truskawkowy  200g

 

Czwartek

Zupa z fasolki szparagowej 250ml

Kotlet mielony w sosie koperkowym 100g

Kasza gryczana 150g

Surówka z białej rzodkwi z marchewka  100g

Kompot owocowy 200ml

 

 Piątek 

Zupa pomidorowa z ryżem  250ml

Filet z dorsza panierowany 100g

Ziemniaki gotowane  150g

Surówka wielowarzywna 100g

Kompot śliwkowy 200ml


 

Menu

02.12.2019-06.12.2019

Poniedziałek

Zupa barszcz biały  250ml

Spaghetti bolognese 180g/120g

Ogórek kiszony  100g

Kompot porzeczkowy   200g

 

Wtorek

Zupa  szczawiowa z jajkiem   250ml

Bitki w sosie własnym  100g/50g

Ziemniaki gotowane  150g

Sałatka z buraczków  100g

Kompot  owocowy z malinami    100g

 

Środa


Zupa  pieczarkowa   250ml

Makaronowe kokardki  z twarogiem , śmietana i owocami 200/120g

Jabłko 1 szt

Kompot  wiśniowy  200g

 

Czwartek

Zupa  jarzynowa  250ml

 Filet z indyka soute z ziołami  100g/50g

Kasza krakowska  150g

Surówka  z czerwonej kapusty 100g

Kompot śliwkowy z jabłkiem  200ml

 

Piątek

Zupa  rosół z makaronem  250ml

Babka ziemniaczana w sosie pieczarkowym 250g /50g

Surówka z  kwaszonej kapusty z marchewką  100g

Kompot  truskawkowy   200ml